KRKONOŠE SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO STŘEDNÍ MORAVA JIŽNÍ MORAVA VYSOČINA VÝCHODNÍ ČECHY ČESKÝ RÁJ ČESKÝ SEVER SEVEROZÁPADNÍ ČECHY ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ PLZEŇSKO ŠUMAVA JIŽNÍ ČECHY PRAHA OKOLÍ PRAHY PO RUSSKI POLSKI FRANCAIS DEUTSCH ENGLISH ČESKY
SLOVÁCKO
  Dopravní přístupnost
Informační centra
Města a obce
Osobnosti a rodáci
Destinační management
 
PŘÍRODA A JEJÍ OCHRANA
  CHKO BÍLÉ KARPATY
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Fauna a flora
Naučné stezky
 
KULTURA, ZÁBAVA, SPORT
  Kultura a zábava
Sport a relaxace
Zimní sporty
Katalog KUDY Z NUDY
Aktivní dovolená
 
PAMÁTKY A ZAJÍMAVOSTI
  Památky UNESCO
Památkové rezervace
Památkové zóny
Hrady a zámky
Památky a architektura
Církevní památky
 
TURISTIKA A VOLNÝ ČAS
  Agroturistika
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
Pohádkové regiony
 
LÁZEŇSTVÍ
  Lázeňská zařízení
Lázeňské domy a sanatoria
Lázeňská procedura
Přírodní léčivé zdroje
 
KONGRESOVÁ TURISTIKA
  Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Výstavnictví a propagace
 
UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
 

Vinařství Soviš

Rodinná firma Vinařství Soviš obhospodařuje 4,5 ha vinic z nejlepších viničních tratí v katastru starobylé vinařské obce Blatnice pod Svatým Antonínkem, v podhůří chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty s roční produkcí 20 000 lahví ročně. Firma má několikaletou tradici a praxi ve výrobě vín které jsou u našich zákazníků velmi oblíbená.


ČERVENÁ VÍNA:

Rulandské modré
Teplota konzumace: 16 - 18 °C
Doporučujeme k jídlu: jemným úpravám zvěřiny a tmavých mas,
jemným typům ušlechtilých sýrů.
U nás se pěstuje již od dob císaře Karla IV. Červená barva by měla být světle granátová, u starších vín až s cihlově rubínovým odstínem, někdy zlatavým. Plný a jemný buket mívá hořkomandlový nádech a u starších ročníků se potom objevují tóny švestkových a ořechových vůní lahvové zralosti. V chuti je harmonické, sametové, delikátní, neobyčejně jemně natrpklé a jeho kořennost vyniká při napadení hroznů ušlechtilou hnilobou.

Svatovavřinecké
Teplota konzumace: 14 - 16 °C
Doporučujeme k jídlu: vepřové maso, zvěřina, husa či kachna
Barva vína je intezivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Víno je plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje a stává se jemným, hebkým a aromatickým. Výborně se hodí do směsy s Modrým Portugalem nebo Rulandským modrým.

Cabernet Moravia
Teplota konzumace: 16 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, zvěřina v pikantní úpravě
Barva vína je intezivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Víno je plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje a stává se jemným, hebkým a aromatickým. Výborně se hodí do směsy s Modrým Portugalem nebo Rulandským modrým.

Cabernet Sauvignon

Merlot

André
Teplota konzumace: 14-18 °C
Doporučujeme k jídlu: pečená kachna, kořenité steaky, zvěřina

Neronet


BÍLÁ VÍNA

Irsai Oliver

Müller Thurgau
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 9 - 11 °C
Doporučujeme k jídlu: předrkmy, ryby, zeleninová jídla

Muškát moravský
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: lehčí sladké dezerty, samostatně

Veltlínské zelené
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, ryby, drůbeží maso

Veltlínské zelené
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, ryby, drůbeží maso
V dobrých ročnících je extraktní a je vhodné k archovaci

Sylvánské zelené
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 11 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: telecí řízky, studené předkrmy Původ odrůdy je předpokládaný v Rakousku. Víno je barvy zelenožluté, jemné, lahodné, lehce kořenné. Vyniká neutrálními harmonickými a odrůdově typickými vůněmi. Zpravidla se konzumuje jako mladé, archivace je možná, ovšem pouze za zvláštní opatrnosti při školení. Celkovým charakterem se přibližuje Neuburskému a jako vyzrálé je výborné pro společenské události, neboť jeho pití neunavuje. Vhodné k předkrmům a běžnm jídlům.

Chardonnay
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: telecí řízky, studené předkrmy
Původ odrůdy je předpokládaný v Rakousku. Víno je barvy zelenožluté, jemné, lahodné, lehce kořenné. Vyniká neutrálními harmonickými a odrůdově typickými vůněmi. Zpravidla se konzumuje jako mladé, archivace je možná, ovšem pouze za zvláštní opatrnosti při školení. Celkovým charakterem se přibližuje Neuburskému a jako vyzrálé je výborné pro společenské události, neboť jeho pití neunavuje. Vhodné k předkrmům a běžnm jídlům.

Rulandské bílé
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: ryby, pokrmy z drůbeže, sýry

Ryzlink rýnský
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 9 - 11 °C
Doporučujeme k jídlu: ryby, předkrmy, drůbež
Víno je světle žluto zelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní, která připomíná lipový květ.

Ryzlink vlašský
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: předkrmy, lehce upravené ryby
U nás patří k nejpěstovanějším odrůdám. Víno je světle zelenožluté barvy a má jemný odrůdový buket, který připomíná luční květiny a na vapenitých půdách pak s lipovým nádechem. Jemné a plné víno je velmi příjemné, čerstvě svěží chuti, s jemně šťavnatou nevtíravou kyselinkou, která pobízí k pití. Při zrání na láhvi dosahují dobré ročníky díky dlouhodobému uchování kyselin vysoké jakosti a vyhraněného odrůdového charakteru.

Sauvignon
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: sýry, ryby, předrkmy
Víno má širokou škálu aromat a to podle vyzrálosti, klonu a půdně geologického původu.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Vinařství Soviš
Dušan Soviš
Blatnice pod Sv. Ant.
696 67 Blatnice pod Svatým Antonínkem
Česko (CZ)
tel: (+420) 518 331 415
(+420) 604 983 903
fax: (+420) 518 331 415

LOKALIZACE


AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 27.04.2005 v 09:52 hodin
Copyright 1998-2019 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
Regiony a oblasti ČR
  Turistické regiony ČR
Turistické oblasti ČR
 
VYHLEDÁVÁNÍ
  Vyhledávací centrum
Rejstřík oblasti
Databanka akcí
 
ZPRÁVY A AKTUALITY
  Tiskové zprávy
Aktuality
 
SLUŽBY PRO TURISTY
  Informační centra
Průvodcovské služby
Tlumočníci a překladatelé
Bankovní služby
Turistický produkt
 
KALENDÁŘ AKCÍ OBLASTI
  Akce pro děti
Kino, divadlo, výstavy
Vinobraní
Degustace vín
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
Kalendář kongresů, konferencí
Kalendář veletrhů a výstav
 
VÍNO A VINAŘSTVÍ
  Vinařská turistika
Vinařská oblast Morava
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Svaz moravských vinařů
 
FOLKLOR A TRADICE
  Etnografický region
Etnografický subregion
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
 
KLUB ČESKYCH TURISTŮ
  Krajská oblast KČT
Odbor KČT
Turistické odznaky a známky
 
REGIONÁLNÍ ROZVOJ
  Regiony a sdružení
Investiční příležitosti
Průmyslové zóny
Nemovitosti na prodej
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba